4.0
af 1 anmeldelser

Olivier Leflaive, Bourgogne Aligoté 2020

210.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Olivier Leflaive, Bourgogne Aligoté 2020

4.0
af 1 anmeldelser

Olivier Leflaive, Bourgogne Aligoté 2020

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Hvidvin fra Bourgogne er stort set altid lavet på Chardonnay, medmindre det som her, er Aligoté, og så står det nævnt på etiketten.

Druesorten er generelt slankere og mere syrlig end Chardonnay, og det udgangspunkt, spiller direkte ind i den vinstil som Olivier Leflaive er ber¢mt for: Det mineralske og friske. Og derfor er Aligoté en druesort de fortolker mesterligt.

Frugtnoterne står funklende klart frem, hvor citrus, æble, pære og et forsigtigt, urtet strejf er noget af det vi finder i vinen. Det er let og elegant, og virker for os oplagt som et glas aperitif til en aften i godt selskab, eller som ledsager til helt enkle skaldyrsretter. Eller selvf¢lgelig som det vin¢se indslag i en Kir Royal.

Vinen er fremstillet af druer der er høstet i Puligny-Montrachet og Corpeau kommunerne, fra kalkholdig jordbund. Vinstokkene er godt 35 år gamle og leverer dermed druer i god balance. De bæredygtigt dyrkede marker er h¢stet manuelt ved fuld modenhed. Druerne er presset umiddelbart ved ankomsten til vineriet. Inden aftapning er vinen lagret i 9 måneder på ståltank.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.