Pascal Prunier-Bonheur, Meursault, Les Grands Charrons 2020

849.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pascal Prunier-Bonheur, Meursault, Les Grands Charrons 2020

Pascal Prunier-Bonheur, Meursault, Les Grands Charrons 2020

Krop Fyldig
Syre Lav
Sødme Offdry

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Fad

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Fad

Fakta

Sødme:
Offdry
Syre:
Lav
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Underområde:
Côte de Beaune
Årgang:
2020
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Proptype:
Kork
Serveres til:
Lys fisk

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk

Vores vurdering

Pascal ejer ikke selv marker i Meursault, men han køber hvert år en portion druer fra marken Grands Charrons, som ligger midt mellem Meursault by og kommunens 1.Cru-marker. Det er helt klassisk Meursault du får i glasset som er pakket med nødder, modne stenfrugter og hvide blomster.

Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til kraftige retter med fisk og skaldyr - fx en grillet hummer.

I Meursault er der lidt mere af det hele - det er måske den fyldigste af de hvide vine fra Bourgogne, hvor citrus og frugt er pakket meget pænt ind i et lag af nødder, fad og blomster. Det er vin, der både kan smages og fornemmes i munden og som bare bliver ved og ved med en nærmest saltet, saftig afslutning.

Kan uden videre gemmes nogle år, men står super skarpt allerede nu.

Om produktet

I Meursault er der lidt mere af det hele - det er måske den fyldigste af de hvide vine fra Bourgogne, hvor citrus og frugt er pakket meget pænt ind i et lag af nødder, fad og blomster. Det er vin, der både kan smages og fornemmes i munden og som bare bliver ved og ved med en nærmest saltet, saftig afslutning. Pascal ejer ikke selv marker i Meursault, men han køber hvert år en portion druer fra marken Grands Charrons, som ligger midt mellem Meursault by og kommunens 1.Cru-marker. Det er helt klassisk Meursault du får i glasset som er pakket med nødder, modne stenfrugter og hvide blomster. Kan uden videre gemmes nogle år, men står super skarpt allerede nu. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til kraftige retter med fisk og skaldyr - fx en grillet hummer.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).