Paul Kubler, Riesling 'Les Perriers' 2022

Spar op til 45.00 kr.
Ved 6 stk. 155.00 kr.
Ved 1 stk. 200.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Paul Kubler, Riesling 'Les Perriers' 2022

Paul Kubler, Riesling 'Les Perriers' 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Krydret mad

Om produktet

Paul Kublers knivskarpe "entry level-Rielsing" kommer fra en samling af nabo-parceller - "les Pierriers" i det område, der hedder Weingarten. Og så er den, som vi ser det, en helt vild vild til prisen. Ja så er det sagt!

Vinificering
I kælderen er vinen gæret i store egetræsfoudres over en måned, og her bliver den liggende og modner indtil foråret. Her hældes den så på ståltanke til fortsat lagring sur-lie, altså på de bundfældne gærrester, som sikrer en fastere struktur og mere kompleks eftersmag.

Aroma og smag
I glasset fører Les Pierriers sig frem med en apetitvækkende gylden farve med dybe grønne refleksioner og fortsætter sine indtryk i duft og smag, der er rig på citrus, hvide blomster og krydderier med mineralske hints af våde flintesten.

På tungen fremstår den knastør, silkeblød og rank for Alsace med en lang og sprudlende, mineralsk og samtidig kompleks afslutning.

Serveringsforslag
Paul Kublers charmerende Riesling egner sig til "alt godt fra havet", ikke mindst stenbiderrogn i det spæde forår samt til både røget eller grillet fisk.

Prøv den også til den lokale pizza-variant "Tarte Flambée", helst serveret ved 8-10 grader. Altså vinen...

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.