Pecchenino, Pinot Noir 2021

319.00 kr
v/1 stk: 319.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Pecchenino, Pinot Noir 2021

Pecchenino, Pinot Noir 2021

Body Medium
Tannin Lav
Acidity Høj
Sweetness Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Fakta

Smagsprofil:
Pink
Flaskestørrelse:
75 cl
Proptype:
Kork
Alkohol %:
13,50
Acidity:
Høj
Årgang:
2021
Område:
Piemonte
Underområde:
Langhe
Serveringsforslag:
Krydret mad
Mørkt kød
Vildt
Land:
Italien
Druer:
Pinot Noir 100%
Dyrkning:
Konventionel
Body:
Medium
Sweetness:
Tør
Tannin:
Lav

Serveringsforslag

Krydret mad
Mørkt kød
Vildt

Vores vurdering

Duften har indsmigrende toner af vilde roser, engelsk lakrids, kirsebær og violer. Smagen er meget Piemonte-tro med modne tørre tanniner og en lang vedvarende eftersmag.

Om produktet

Umiddelbart kan man undre sig lidt over, hvorfor en piemontesisk vinbonde vælger at tilplante en del af sine vinmarker med Pinot Noir. Men - når man tænker nærmere over det, ligger det egentlig lige til højrebenet for Pecchenino, da Pinot Noir minder en hel del om Dolcetto, både når man skal arbejde med den i vinmarken eller vineriet. Måske netop derfor har familiens overhoved, Orlando, udviklet en fascination for Pinot Noir. En fascination, der gør, at han flere gange årligt drager til Bourgogne for at smage og diskutere områdets vine med de lokale producenter.
Da Orlando startede sin Pinot Noir produktion, lejede han først en vinmark i 500 meters højde, hvor han kunne eksperimentere lidt, men da resultaterne var så gode, omplantede han i 2008 en af sine egne vinmarker, som fremadrettet skal danne grundlag for husets Pinot Noir produktion.

Andre populære produkter

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.