Robert Mondavi Winery, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Robert Mondavi Winery, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021

category label Nyhed

Robert Mondavi Winery, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021

Vores vurdering

Vinen strutter af blommer, brombær, lakrids og mørk chokolade og har et skønt og krydret modspil fra varme krydderier og ristet træ i eftersmagen. Vinens syre gør den frisk og livlig, og tanninerne giver teksturen tænder og gør den fabelagtig som både madvin, men også som noget, der blot skal slynges og nydes.

Vinen har lagret 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 32% har været nye.

92 point | Robert Parker (årgang 2021)
"Soft around the edges and firm in the middle, this red- and black-fruited wine has a creamines on the plate, delivering a mix of red cherries, blackberries and blueberries wrapped in moderate tannins. Contains mall amounts of petit verdot, cabernet franc, malbev and merlot."

Om produktet

Robert Mondavis drøm om at elevere Napa Valley til stjernestatus på den internationale vinscene startede med få hektarer af Cabernet Sauvignon i den legendariske To Kalon-mark. Resten er historie, og i dag er Robert Mondavi Winery en magtfaktor i Napa Valley. Holdet, der i dag leder Robert Mondavi Winery videre i hans ånd, har skabt denne serie af Napa Vine, som en hyldest til Robert Mondavis visioner og hans indflydelse på Napa Valleys vinproduktion.

Cabernet Sauvignon-cuvéen fra Robert Mondavi Winery er lavet helt efter grundlæggerens visioner i en stil, der forbinder det kraftige og amerikanske med elegant og europæisk inspiration. Derfor supplerer man også op med små mængder af Petit Verdot, Cabernet Franc og Malbec for at give lidt ekstra struktur, dybde og rygrad til vinen. Der er brugt frugt fra flere af Robert Mondavis markparceller i Napa Valley, fra St. Helena til Carneros, og Chief Winemaker Geneviève Janssens udnytter det køligere klima i Carneros til at give sin vin elegance og supplerer så op med mere moden og kraftfuld frugt fra de andre små AVA'er. På den måde lykkes det hende altid at skabe en vin, der lever op til Robert Mondavis dogmer.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Svinekød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.