Om produktet
Denne vin fremstilles alene i det bedste årgange. Druesammensætningen er 90% Sangiovese og 10% Cabernet, alle høstet på kultejendommen Tignanello.
Druerne høstes ved håndkraft, og der sorteres både på stokken og ved ankomst til kældrene, hvor klaserne afstilkes, og knuses let inden gæringen. Gæringen foregår på ståltanke og varer i ca. en uge, hvorefter vinen hviler med drueskaller i op til 10 dage. Herefter overføres vinen til barriques af fransk og ungarsk eg, hvor den lagres i 12 måneder Efter aftapningen lagres vinen yderligere 12 måneder, før den sendes på markedet.
Intens og nuanceret top-Riserva Marchese Antinori Chianti Classico nærmest emmer af intens og moden frugt, der giver mindelser om kirsebær, hindbær med strejf af lakrids og vanilje. På ganen har vinen den rundhed og fasthed, der gør den en fornøjelse at drikke i en ung alder. Finishen er lang og dvælende. En nydelse til f.eks. vildt og andre kraftige kødretter.