Zenato, Valpolicella Superiore 2019

Spar op til 30.00 kr.
Ved 6 stk. 135.00 kr.
Ved 1 stk. 165.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zenato, Valpolicella Superiore 2019

Zenato, Valpolicella Superiore 2019

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød

Vores vurdering

Zenatos Valpolicella Superiore bør ikke serveres for varm. Et udgangspunkt på 12-14 grader vil typisk passe denne vin fint, så de koncentrerede frugtnoter – først og fremmest Marachino kirsebær, kan træde i karakter i både duft og smag. Vinen har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere.

Om produktet

Zenatos Valpolicella Superiore er fremstillet på 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Sangiovese, der vokser på syd-østvendte skråninger i overvejende kalkholdige jordbunde. Druerne håndhøstes i begyndelsen af oktober. Ved ankomsten til vingården afstilkes druerne, og gennemgår en ti dage lang maceration i rustfri ståltanke. Den efterfølgende lagring forgår i store slovenske egefade på 50-75 hl. i cirka 12 måneder.

Zenatos Valpolicella Superiore bør ikke serveres for varm. Et udgangspunkt på 12-14 grader vil typisk passe denne vin fint, så de koncentrerede frugtnoter – først og fremmest Marachino kirsebær, kan træde i karakter i både duft og smag. Vinen har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.