Alex Gambal, Chassagne-Montrachet 2018

529.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Alex Gambal, Chassagne-Montrachet 2018

Alex Gambal, Chassagne-Montrachet 2018

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Om produktet

Gambal Chassagne-Montrachet er elegant og med en overvældende intensitet! Vinen er baseret på druer fra vinstokke som er +40 år gamle fra markerne “L’Omeau”, “Les Blanchots” som ligger lige ved siden af Croits-Bâtard-Montrachet, samt den den tredje mark “Les Voillenots” som ligger lige under byen. Alt i alt en kombination af strålende parceller, som tilsammen skaber en autentisk og ambitiøs Chassagne Montrachet der får lov til at tilbringe 14 måneder på franske fade (28% nye). Teksturen er tæt og cremet med den genkendelige ranke syre mens noter af toast, gule æbler, mineraler, og vanilje. 

 

Domaine Gambal er skabt af Alex Gambal i 1997, efter at passionen for vin førte ham og familien fra USA til Bourgogne i 1993, med et brændende ønske om at lave verdensklasse vin i Bourgogne - og han er kommet godt i mål. ⅔ af Gambals vinmarker er certificeret økologisk.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).