Badia a Coltibuono, Chianti Classico 2018

185.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Badia a Coltibuono, Chianti Classico 2018

category label Øko

Badia a Coltibuono, Chianti Classico 2018

Om produktet

Badia a Coltibuono leverer år efter år arketypiske Chianti Classico vine som aldrig skuffer, og som det altid er spændende at opleve fordi vinen måske på grund af det biodynamiske og økologiske regime i den grad svinger i takt med de vækstbetingelser, som naturen byder ind med. Ovenpå to næsten magtfulde vine i 2015 og 2016 er Badia a Coltibuono således nu tilbage i den mere transparente, elegante og nærmest letløbende stil, som gennem årene har skaffet vinen så mange venner.

Badia a Coltibuono var heldige og slap næsten for de frostskader som ramte mange andre producenter i april 2017 og efter en usædvanlig tør og varm sommer var man så sent som i midten af august på vej mod en fin og rigelig høst. Tørken betød imidlertid at fuglene, hjortene og vildsvinede tørstede hvorefter de, efterhånden som druerne modnede invaderede vinmarkerne, og frem til høsten blev skudt i gang på den sidste dag i august mistede man over 30% af det forventede udbytte.

De druer vildtet efterlod fejlede imidlertid ikke noget, og arbejdet ved sorteringsbordene oppe på den nye vingård bestod for det meste i at fjerne de klaser som dyrene havde beskadiget. Vinen er, efter at alle stilke er fjernet og en let knusning af druerne, gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter flyttet op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. borte. Her modner vinen traditionen tro i 12 måneder på gamle franske og østrigske fade (600-3.000 liter) inden turen går tilbage til den moderne vingård hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden opholdet i den historiske kælder.

En klassisk Classico i en smuk lys rubin nuance dejlig langt fra det mørke såkaldt moderne, overekstraherede blæksorte udtryk, som nogle producenter stadig praktiserer. Der er en dejlig duft af modne kirsebær, iris og viol med delikate strejf af tobak og knust sort peber nedenunder. Derpå er vinen aromatisk, nærmest letløbende, men også vedholdende i munden hvor elegante modne tanniner og en fin mineralitet sørger for friskhed og fin længde.

En herlig Sangiovese som fortjener at blive forkælet af kokken. Prøv den for eksempel sammen med sprødstegt rosa andebryst med brombær, majs, spinat og timian på skummende kalvefond.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.