category label Øko
Spar
100.00 kr
t.o.m
3/26/2023

Cafaggio Villa Cafaggio Cortaccio IGT 2016

349.00 kr
Før 449.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Cafaggio Cortaccio er en såkaldt IGT. vin. Det betyder i grove træk at druerne til vinen kommer fra området Chianti Classico, men da en Chianti skal bestå af primært Sangiovese kan Cortaccio ikke få lov til at pryde sig med Chianti navnet på flasken. Det skyldes at vinen er lavet på 100% Cabernet Sauvignon. Vinen bliver derfor deklassificeret til en IGT. vin.

Det var Piero Antinori som i 1970'erne introducerede Cabernet Sauvignon som en "hjælpe drue" til Sangiovese i Toscana for første gang i vinen Tignanello. Det blev ekstremt populært og flere producenter er sidenhen blevet inspireret. Det gør at man i dag kan finde flere vine som er lavet på en kombination af Sangiovese og Cabernet Sauvignon, men også vine som består udelukkende af Bordeaux sorterne Cabernet Sauvignon og Merlot.

Disse vine er siden 70'erne blevet nogle af Italiens og Europas mest efterspurgte og prestigefyldte vine.

Druerne til Cortaccio behandles langt hen af vejen som man ville gøre i Bordeaux. Det indebære bla. 18 måneder lagring på små 225 barriques.

Vinen er mørk og struktureret, med Cabernet Sauvignons kendetegn som solbær, cedertræ bakket op af en Toscansk syre og varme som du kun finder i Bordeaux inspirede vine fra det varme klima i Toscana.

96 point Decanter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.

Andre populære produkter