Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019

Spar op til 19%
Ved 6 stk. 129.00 kr.
Ved 1 stk. 159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019

Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019

Om produktet

Flot argentinsk rødvin lavet på 100% Malbec-druer, som er høstet ved håndkraft fra nogle af vingårdens ældste vinstokke.

Efter gæring har halvdelen af vinen vinen lagret 12 måneder i nye franske og amerikanske egetræsfade. Hos Casa Montes ønsker de dog at lave en vin i balance, hvor druernes egne karakteristika også skinner igennem. Derfor har den anden halvdel lagret på rustfri ståltanke, som fastholder vinens friske og saftige, naturlige gemyt.

Aromaen byder dermed på klassisk Malbec til den finesserige side med en indbydende noter af mørke bær, lavendel, peber, blommer og lakrids. Den intense aroma går igen i smagen, der imponerer med sin store fylde og intensitet. De kolde nætter oppe i bjergene er med til give vinen en sund naturlig frugtsyre, der gør vinen rank, spændstig og saftig, på trods af den mørke frugt og store fylde.

Don Baltazar Malbec er en oplagt vin til grillet kød, den klassiske danske julemiddag med f.eks. andesteg, eller til braiseret kød.

Vi anbefaler, at vinen bliver dekanteret 1 time før servering ved ca. 15-16 grader af klassiske Bordeaux-glas.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.