Colombaia, Toscana Rosso Tuttifrutti 2019

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 181.05 kr.
Ved 1 stk. 213.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Colombaia, Toscana Rosso Tuttifrutti 2019

category label Øko

Colombaia, Toscana Rosso Tuttifrutti 2019

Om produktet

Dette er ikke en typisk toskansk Sangiovese, hvis sådan en overhovedet findes, men derimod et typisk udtryk for den nysgerrige skaberkraft, som det supersympatiske ægtepar Helena og Dante Lomazzi stadig er begavet med på deres lille vingård Colombaia på bakketoppen sådan ca. midtvejs mellem San Gimignano og Siena.

Hvert år changeres nuancerne på deres labels alt efter hvad der ender i flaskerne og når vinene er på vej ud ad en tangent eller bare nysgerrigt søgende så bliver de ranke Bordeaux flasker skiftet ud med den lidt mere joviale af slagsen. De såkaldte Bourgogne flasker.

Denne lille saftbombe af en vin som de, selvom det ikke kommer til udtryk på etiketten, kalder for "Tutti Frutti", er således ovre i den eksperimenterende afdeling. Der er tale om ikke et Field blend så en samtidig høst af Sangiovese, Canaiolo og Malvasia Nera som gærer sammen uden fremmede gærstammer og uden temperatur kontrol i rustfrit stål uden knusning af druerne og med omkring 60% hele klaser i noget der ligner et maceration carbonique look a like. Vinen får lov til at sætte sig/modne 10 måneder i tanken inden Helena og Dante mener den ved at være klar hvorefter de tapper den uden klaring, filtrering eller tilsætning af svovl.

En mellemfyldig saftig og ligefrem vin som lige bør få lov til at trække vejret efter at den er sluppet af med proppen således at den første funkiness reduceres en smule samtidig med at vinen bløder op. Herefter i næsen dejlig rig på mørke kirsebær, ribs samt grønne og let bitre urter og derpå i munden dejlig vital takket være næsten sprælske tanniner og en frisk syre som virkelig virker befordrende når der kommer mad på bordet.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.