Domaine Christian Clerget, Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeots 2015

Spar 25%
899.00 kr.
Før 1,195.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Christian Clerget, Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeots 2015

Domaine Christian Clerget, Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeots 2015

Vores vurdering

Med naboer som Le Musigny, Les Amoureuses og Les Clos Vougeot, kan man ikke placere sig meget bedre. Isabelle og Christians parcel er på 0,46 hektar, som blev beplantet i den brune kalkstensjord tilbage i 1978. Vinen oser af violer, røde og sorte bær, sammen med noter af skovbund, svampe og antydningen af lakrids. Fine, små tertiære toner bidrager med yderligere kompleksitet. Skøn, skøn harmonisk og elegant vin med stor personlighed.

Om produktet

Christians filosofi er enkel: Vinens kvalitet skabes i druen. Christian følger naturens rytmer, bearbejder jorden mekanisk, så der kommer liv og luft omkring vinstokken. Der beskæres hårdt for at sikre små hektarudbytter. Om nødvendigt høster Christian grønt, ligesom der fjernes blade på østsiden af vinstokke for at sikre lys og luft til drueklaserne. Alle druer høstes pr. håndkraft, og den første sortering af klaserne sker allerede i marken. Vinifikationen finder sted med et absolut minimum af intervention. Gæringen er på den naturlige gær, og Christian bruger pigeage og remontage i begrænset omfang, macererer i tre uger for maksimalt terroir-udtryk, efterfulgt af 18 månders lagring på fad. Vinene tappes uden klaring eller filtrering. Målet er lagringsværdige, velafbalancerede og længelevende Bourgogner af højeste klasse og med maksimalt terroir udtryk. 

I berømte Vougeot er Les Petits Vougeots en af de fire 1er Cru marker, som dækker 15 hektarer. -Og med naboer som Le Musigny, Les Amoureuses og Les Clos Vougeot, kan man ikke placere sig meget bedre. Isabelle og Christians parcel er på 0,46 hektar, som blev beplantet i den brune kalkstensjord tilbage i 1978. Vinen oser af violer, røde og sorte bær, der sammen med noter af skovbund, svampe og antydningen af lakrids. Fine, små tertiære toner bidrager med yderligere kompleksitet. Skøn, skøn harmonisk og elegant vin med stor personlighed.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.