Domaine de La Noblaie, Chinon Blanc Chante Le Vent 2022

Spar 15%
Ved 6 stk. 158.10 kr.
Ved 1 stk. 186.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de La Noblaie, Chinon Blanc Chante Le Vent 2022

category label Øko

Domaine de La Noblaie, Chinon Blanc Chante Le Vent 2022

Om produktet

For de fleste i Chinon handler det meste om de røde Cabernet Franc vine, men med Jérôme Billard, som vendte hjem til familie domainet i 2003 efter have høstet erfaring på selveste Château Petrus i Pomerol og Dominus i Napa, er det anderledes. Han har en stor passion for Chenin Blanc og den udmønter sig i den overraskende botrytis rige "La Part des Anges" og så denne knastørre og gnistrende rene "Chante le Vent", der bliver skabt på frugten fra omkring 50 år gamle vinstokke, der står højt på en øst- sydøst vendt vind om sust tuffeau skråning.

Høsten er manuel og da Chenin Blanc i særdeleshed på østvendte skråninger modner meget uregelmæssigt tager høstarbejder turen op gennem vinmarker en 3-4 gange for at plukke druerne netop den dag de rammer den perfekte balance mellem modenhed og livgivende friskhed. Klaserne soigneres allerede i vinmarken og endnu engang nede foran vingården inden de hele klaser falder direkte ned i den pneumatiske presse. Mosten får herefter lov til at bundfælde i et døgns tid inden gæringen uden fremmede gærstammer hovedsageligt i rustfrit stål. Men i 2019 eksperimenterede Jérôme Billard også med længere skind kontakt og gæring i gamle fade og amforaer inden vinene fra de forskellige plukninger til sidst modner sammen sur Lie i 6 måneder uden malo i det rustfri stål frem mod aftapningen på flaske i april.

Resultatet er en pirrende, dirrende frisk vin med duft af sprøde æbler, pærer og kaprifolium, der stråler på en bund af lime, modne citroner og ikke alt for bitter grape. Ganske fyldig, men først og fremmest aromatisk og velafbalanceret og så med en lille ekstra gevinst til sidst i form at fin læskende mineralitet. Et modernistisk nærmest kompromisløst take på druen Chenin Blanc. Bare ærgerligt, at der ikke er så meget af den fordi frosten kom snigende den 4. april og stjal frugten fra næsten 3 ha.

Serveringsforslag

Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.