Domaine de la Pousse d'Or, Chambolle Musigny 2018

Spar 25%
599.00 kr.
Før 799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de la Pousse d'Or, Chambolle Musigny 2018

category label Øko

Domaine de la Pousse d'Or, Chambolle Musigny 2018

Vores vurdering

Denne vin er skabt på frugten fra de til sammen 1,4 ha., som Domaine Pousse d'Or ejer på begge sider af den berømte Routes des Grands Crus, som fører op mod landsbyen. Parcellerne er tilplantet mellem 1976 og 1993 og vinstokkenes gennemsnitsalder nærmer sig de 40 år.

Om produktet

Der arbejdes ikke bare efter biodynamiske principper. Også månefaserne inddrages i planlægningen af arbejdet både i marken og i kælderen, og alle medarbejdere er bekendte med tankerne bag Rudolf Steiner såkaldte ”antroposofi”. Så ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken. Regelmæssigt pløjning med heste forspand når kalenderen tillader det for at lufte og berige jorden, og endelig ligger månekalenderen også fremme, når høst tidspunktet skal fastlægges, og senere når vinen skal fyldes på flasker.

Druerne håndplukkes og fremme ved vingården sker der en sortering inden alle druer befries for stilkene og køles ned for udblødning i op til en uge inden gæringen sættes i gang uden fremmede fremmede gærstammer. I de tre uger gæringen varer arbejdes der med "punch downs" morgen og aften hvorefter vinen modner i 15 måneder på (30 % nye) fade uden omstikninger og med meget begrænset svovlanvendelse undervejs. Herefter sammenstikkes den endelige cuvée i rustfrit stål og tappes på flaske. Naturligvis uden forudgående klaring eller filtrering.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.