Dourthe, Dourthe Blanc No. 1 2019

Spar 30.00 kr.
99.00 kr.
Før 129.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dourthe, Dourthe Blanc No. 1 2019

Dourthe, Dourthe Blanc No. 1 2019

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Vegetarretter
Skaldyr

Om produktet

Den hvide Dourthe N°1 blev produceret for første gang i 1988 og var et bud på en moderne kvalitets hvidvin fra Bordeaux, dengang som i dag lavet på druesorten Sauvignon Blanc. Druerne blev hentet forskellige steder i Bordeaux, fra udvalgte parceller hvor man havde kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterede kvalitet og typicitet. Samtidig opfandt man vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinene, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne hvidvin.

Efter en afstilkning og en let masning, gennemgår de optimalt modne Sauvignondruer en kølig skindmaceration i nogle timer, efterfulgt af gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i 6 måneder på sit lie (bundfald) med løbende omrøringer. Det sikrer god struktur, harmoni og frigiver druesortens sarte aromaer.

I duften samler Dourthe N°1 Sauvignon Blancs klassiske nuancer af hyldeblade, grønne tomater, men også mere modne og afrundede toner af citrusfrugter og eksotiske frugter. I smagen er vinen meget fyldig, med en god balance mellem struktur og frugt. Vinen slutter sprød og tør med lange, friske aromaer. Server den til skaldyrs- og fiskeretter, til fjerkræ eller til fåre-eller gedeoste.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.