Hacienda Monasterio, Ribera del Duero Reserva Especial 2019 Øko

Spar 15%
Ved 3 stk. 845.75 kr.
Ved 1 stk. 995.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Hacienda Monasterio, Ribera del Duero Reserva Especial 2019 Øko

category label Øko
P O I N T
96
Wine Advocate

Hacienda Monasterio, Ribera del Duero Reserva Especial 2019 Øko

Vores vurdering

En balsamisk og smukt poleret vin med herlige mørke bær, figen og friske krydderurter og dertil en markant mineralitet, som, godt hjulpet af den kølige og regnfulde vækstsæson i 2018, skubber vinen af sted i en elegant retning. Hverken det høje alkoholindhold eller fadlagringen virker anmassende. Det er ikke så tit vi får lyst at kalde en Ribera del Duero for charmerende, men her er det lige ved at ske!

Om produktet

Mens Peter Sisseck angiveligt jubler på sidelinjen - han har i hvert fald ikke grund til andet - bevæger vennen og vinmageren Carlos de la Fuente sig fra den ene triumf til den næste. Måske er det den i 2015 fuldførte omlægning til økologisk landbrug, som allerede smitter af på smagen, måske er det et velvalgt lidt tidligere høsttidspunkt, eller måske er det indkøbet af flere og mindre ståltanke som betyder, at man bedre kan styre vinificeringen fra de forskellige parceller...

Carlos de la Fuente har mange håndtag at skrue på, og med mere end 25 trofaste år på posten som vinmager og med Peter Sisseck, som aldrig er længere væk end en tast på mobiltelefonen, sørger han for, at Hacienda Monasterio stråler smukkere end nogensinde.

Det meste handler om Cosecha-vinen, som med i omegnen af 200.000 producerede flasker er det vigtige Bread and Butter for Hacienda Monasterio, men der er også en Reserva og så denne Reserva Especial, som kun produceres i særlige år, og som udelukkende er funderet på frugten fra de ældste vinstokke med Tempranillo og Cabernet Sauvignon, som har rødderne så dybt forankrede i undergrunden, at alene den omstændighed bringer en mineralitet, som ikke fornemmes i den almindelige Cosecha.

Carlos har det sidste par år eksperimenteret med en del hele drueklaser, men ikke i Reserva Especial. Her fjernes alle stilke forud for gæringen uden fremmede gærstammer i rustfrit stål, og da dette er Hacienda Monasterio pendant til en Gran Reserva er fadlagringen naturligvis intensiveret til 27 måneder i en blanding af 70% nye og 30% én gang brugte franske fade fra Allier med en klaring med friske økologiske æggehvider - 4 stk. pr fad - efter de første 12 måneder. Den endelige cuvée er sammenstukket i en lille ståltank hvorefter vinen får tid til at samle sig i et flere måneder inden aftapningen, der sker uden filtrering. Derpå 18 måneders modning i flasken frem mod frigivelsen.

Serveringsforslag

Eksterne anmeldelser

P O I N T
96
Wine Advocate

Anbefalinger

Spar
45%
Ved
6 stk.
Spar
31%
Ved
6 stk.
Spar
60%
Ved
6 stk.
Spar
50%
Ved
6 stk.
Spar
34%
Ved
6 stk.
Spar
38%
Ved
6 stk.
Spar
43%
Ved
6 stk.
Spar
25%
Ved
6 stk.
Spar
41%
Ved
6 stk.
Spar
34%
Ved
6 stk.