Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin 2022

799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin 2022

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin 2022

Vores vurdering

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin - En fortryllende hvidvin fra Bourgogne, der charmerer med sin friske frugtagtige bouquet og komplekse smagsprofil. Den er den perfekte ledsager til fine gastronomiske oplevelser og efterlader et uforglemmeligt indtryk med sin elegance og raffinement.

Om produktet

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin, er et fornemt udtryk for Bourgognes rige vintraditioner. Denne vin stammer fra den prestigefyldte Meursault-appellation, der er kendt for at producere nogle af verdens mest eftertragtede hvidvine. Limozin-marken er beliggende i hjertet af Meursault og er berygtet for sine unikke terroir og fremragende klimatiske forhold.

Ved første indtryk forfører denne vin med sin strålende gyldne farve og en fortryllende bouquet af friske citrusfrugter, honningmelon og subtile krydrede noter. Smagsoplevelsen er en sand fornøjelse med en harmonisk balance mellem friskhed og fyldighed. Saftige frugter som fersken og ananas kombineres elegant med en forfriskende syrestruktur og en cremet tekstur, der efterlader en lang og vedvarende finish.

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Meursault Limozin, er en ideel ledsager til en række gastronomiske oplevelser. Denne vin bør serveres let afkølet, ved en temperatur mellem 10-12 grader Celsius, og den vil ledsage skaldyr, fisk, fjerkræ eller milde oste med elegance og raffinement.

Hos familien Bouzereau Gruère er Meursault Limonzin den ægte Meursault. Her pakker de alt hvad den kan trække af Chardonnay-fylde, elegance og cremet finesse i en levende og strålende hvidvin. Lieu-dit Limonzin ligger lige under Meursault Genevrières og deler her det fantastiske terroir, hvor kalkstensmarkerne giver masser af karakter til vinstokkene, som er tæt på 50 år gamle - og kombinationen giver vin, som er både levende og koncentreret. I modsætning til Les Tillets og Les Grand Charrons fra Bouzereau har vinene fra Limozin marken typisk en mere rig og fyldig karakter. De kan fremvise en fyldigere krop og en mere koncentreret frugtsmag sammenlignet med nogle andre vine fra Meursault. Deres aromaer og smagsnoter kan omfatte modne gule frugter som fersken og abrikos, sammen med subtile krydrede og nøddeagtige undertoner. Disse vine har ofte også en forfriskende syre, der balancerer den generøse frugtighed.

Vinen er domineret af moden stenfrugt, grape og citrusskal som kun lige har et lille hint af røg og krydderier fra fadlagringen. 25% af fadene er nye, så der er på ingen måde noget der overdøver vinen elegance. I munden er vinen klassisk Meursault - smørblød og fyldig, men med masser af lag af friskhed og letkrydrede fadnoter med vanilje og nødder. Meursault er den perfekte ledsager til de måltider, hvor du virkelig lægger dig i selen - så giv dig i kast med klassisk fransk kogekunst og server ved 10-12 grader efter flasken har været åben 30-60 minutter. 

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).