Marco Abella, Mas Mallola 2021 Priorat DOQ

379.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marco Abella, Mas Mallola 2021 Priorat DOQ

Marco Abella, Mas Mallola 2021 Priorat DOQ

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Parfumeret
Andre krydderier
Fad

Om produktet

Stor, flot rødvin fra det berømte Priorat, på de traditionelle Grenache og Carignan-druer. Den fyldige og intense rødvin fra Spanien fremstår lilla-farvet i glasset med en duft af mørke kirsebær, kaffelikør og frisk regn på klipper. Smagen er domineret af mokka-noter, mørke kirsebær, hindbær og Cassis Likør. Vejret er ekstremt i Priorat, der ligger ca. 150 km syd for Barcelona i Spanien. Om sommeren er det helt normalt med temperaturer på 40° i løbet af dagen for så at styrtdykke til bare 10° om natten. Siden 80'erne har Priorat gjort sig ekstraordinært bemærkede med komplekse, frugtige, potente og ret unikke rødvine til priser, der matcher kvaliteten. Her er det især de mindre producenter, der skiller sig ud med de mere spændende prioratvine. Lagrer 18 måneder på fade - 70% nye franske Barriques og 30% brugte fade. Nyd den ved 16-18°C og server til hjemmelavede tortillas med braiseret okse- eller kyllingekød.

Smagsnoter

Mørk frugt
Parfumeret
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2021
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Mørkt kød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.