Poderi Melini, Chianti Classico Granaio 2021

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Poderi Melini, Chianti Classico Granaio 2021

category label Nyhed

Poderi Melini, Chianti Classico Granaio 2021

Vores vurdering

Poderi Melinis Granaio Chianti Classico fremtræder rubinrød i glasset, og så snart du begynder at slynge den, sendes der noter af kirsebær, appelsinskal, ribs og blomster op fra glasset. I munden har den en skøn friskhed, en behageligt vedvarende eftersmag og dejligt medgørlige tanniner. Det bør nydes til grillet kød hvor du har brugt godt med krydderurter.

Vinen er gæret både på stål- og betontanke, hvor der anvendes hyppig pumpover for at fremhæve vinens florale toner.

Om produktet

Granaio er en historisk by i Chianti. Man kan finde navnet anvendt helt tilbage til slutningen af 1500 tallet, hvor den optræder i ’Piante di popoli e strade’ (et kort over folk og gader). Men man mener at navnet daterer sig endnu længere tilbage, hvor det tidligere tjente som et vagttårn, hvor man opbevarede korn, som blev dyrket side om side med vindruer og oliven i de omkringliggende marker.

Der har derfor været dyrket vin her i århundreder, og et hurtigt kig ned i undergrunden forklarer hvorfor. Jorden består af en jordtype kaldet ’Alberese’, som er en kalkholdig mergel, der er meget fattig på nærring. Det tvinger vinstokkenes rødder til at grave dybt for at overleve, og den stress og adgang til særlige mineraler i undergrunden, er den afgørende forskel, der skaber et godt terroir.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.