Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2018

279.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2018

category label Øko

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2018

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Høj
Sødme:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2018
Dyrkning:
Økologisk
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Proptype:
Kork
Druer:
Nero d'Avola 10%
Øvrige 90%
Serveres ved:
16-18°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Mørkt kød

Om produktet

Det er ikke hver dag at druen Corinto Nero finder vej til en flaske vin i Danmark, men sammen med Nero d"Avola giver den her en virkelig velbalanceret vin - og noget tiltrængt friskhed til den sædvanlige syditalienske stil - som sammen med cirka et år på træfade giver kompleksitet, frugt og krydderier. Kombinationen af vulkansk jord, det lune, salte Middelhav og de evigt blæsende vinde giver Nero Ossidiana sin helt særlige karakter - det her er smagen af de æoliske øer koncentreret og puttet på flaske. Stilen er langt fra syditaliensk, det er kompleks og struktureret rødvin - som afspejler øen Liparis mange facetter. Server ved 14-16° i almindelige rødvinsglas. Drik til braiserede kødretter.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.