Barale Fratelli, Barbera d'Alba Vigna Castlé 2022 Øko

Spar op til 25%
Ved 6 stk. 149.00 kr.
Ved 1 stk. 199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Barale Fratelli, Barbera d'Alba Vigna Castlé 2022 Øko

category label Øko

Barale Fratelli, Barbera d'Alba Vigna Castlé 2022 Øko

Vores vurdering

Blød, læskende og super saftig Barbera d'Alba til hverdagens italienske klassikere eller som enkeltstående nydelse i afkølet tilstand!

Om produktet

Barales Barbera d'Alba er altid en super saftig, frugtsød og pragrfuldt drikkevenlig vin, der overleverer ift. prisen.

Den høje drikkeglæde skyldes en konsekvent produktionsmetode med lav manipulation i vinhuset, så druernes oprindelse kan træde i forgrunden, og det er altså ikke hvorsomhelst: Druerne kommer nemlig fra ingen ringere end Castellero-vinmarken, der hører til i eliten af vinmarker i Barolo. Imidlertid må navnet Barolo ikke påmyntes vin på Barbera-druen. I stedet lystrer den derfor navnet Castlé, som sprogligt henviser til det samme sted.

Under gæringen holdes temperaturen gennem hele processen på under 25 grader, hvilket er et essentielt træk i Barale Fratellis filosofi om at overføre så meget som muligt af Barbera-druens charmerende frugtaroma, saftighed og balance til den færdige vin. Derpå lagring 12 måneder i 500-liters franske tonneaux-fade samt yderligere nogle måneder i flasken før frigivelsen i november det efterfølgende år.

Den færdige vin står i glasset indbydende rubinrød med en kraftuld og dejlig duft af modne røde kirsebær, blåbær, blommer og dertil en let bitterhed á la mørk chokolade og mokka, der smelter sammen i en kødfuld, blød og mundvandsdrivende helhed. Frugten dominerer blødsødent på tungen, hvor den i mødet med en super saftig syre fremstår læskende på trods af det seriøse udtryk fra de fintpolerede tanniner.

Drik denne Piemonte-pleaser relativt ung, mens den skønne frugt er på sit højeste - bl.a. til grøntsager, laks eller pølser fra grillen hvis ikke til boeuf béarnaise, charcuterie og pikante oste. Nåh ja, eller da bare som 'go to'-vin hver gang menuen står på Spaghetti Bolognese, lasagne eller din yndlingspizza.

Nydelsen er på sit højeste mellem 3 og 5 år fra høsttidspunktet, og vi er selv ret pjattede med at nyde den lidt køligere end de fleste andre rødvine. Prøv mellem 10-14 grader, og ha' altid en ekstra flaske på køl. Den ryger hurtigere ned, end du måske tror...

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger