Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

Om produktet

Winemaker  Mike Waller laver Calera Central Coast Pinot Noir på druer fra en håndfuld af de bedste marker i Central Coast. Vinens utallige lag af alt fra friske røde frugter, f.eks. kirsebær og vilde jordbær, i kombination med både mineralitet, hvid peber og varme krydderier, får smagsoplevelsen op på den store klinge. Vinen har tilbragt 11 måneder på fransk eg hvoraf 10% er nye.

Josh Jensen er hjernen bag Calera og en af de helt store pionerer inden for californisk vin. Parker kalder pinot’erne fra Calera  for Californiens svar på Romanée-Conti - derfor er det ingen underdrivelse at kalde Calera for en af de absolut tungeste pinot-spillere i verden! For lige godt10 år siden kom Mike Waller til som assisterende winemaker. Mike Waller havde blandt andet været hos David Bruce og Beringer og i dag er det Waller, der er ansvarlig winemaker hos Calera. Han har bibeholdt den meget burgundiske stil, hvor du både får frugt men også en større friskhed og mineralitet, end du oplever så mange andre steder.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.