Colombaia, Toscana Rosso Vigna Vecchia 2016

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 199.75 kr.
Ved 1 stk. 235.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Colombaia, Toscana Rosso Vigna Vecchia 2016

category label Øko

Colombaia, Toscana Rosso Vigna Vecchia 2016

Om produktet

En biodynamisk drøm er lige nu i færd med at blive udlevet af Dante og Helena Lomazzi i de rullende bakker i det centrale Toscana ca. 60 kilometer syd for Firenze. Men det var ikke drømmen om et landbrug i ordets almindelige betydning, der fik Dante til at opgive sin karriere i forretningslivet og vende tilbage til familiens ejendom i Mensanello. Det var drømmen om at sameksistere med landet frem for at ”bruge” det, der trak i dem begge, og diversiteten blandt planter, insekter og dyr blev deres succeskriterie.

Deres 4 ha med vinstokke er primært plantet af Dantes far Piero, og Dante og Helena har så tilføjet frugthaver, andre afgrøder, et væld af blomster og forskellige vilde vækster, som til sammen gør en rundvisning både langvarig og inspirerende. Vinstokkene er de originale toscanske sorter med Sangiovese i spidsen, og produktionen blev certificeret økologisk allerede i 1999 og efterfølgende biodynamisk i 2007.

Dante og Helena har i tråd med deres livsfilosofi valgt at producere deres vine så naturligt som muligt og som regel uden svovltilsætning overhovedet, og deres vine repræsenterer derfor noget af det mest rendyrkede naturvin, vi foreløbig har fået i porteføljen. Der er tale om meget små mængder og meget lave udbytter. Vinene er stofrige og primært egnede til at nyde sammen med mad.

Når det kommer til Vigna Vecchia er der som navnet indikerer tale om frugt fra Dante og Helenas ældste parceller med 80% Sangiovese og resten udgjort af Colorino, Malvasia Nera og Canaiolo i den fremragende 2016-årgang. Gæret i cementtanke og efterfølgende lagret 36 måneder i 2600-liters gamle slavonske fade. Intens duft, nærmest parfumeret men umiskendelig toskansk med kirsebær, krydderurter, laurbær[1]blade, lakrids og brændt jord. Koncentreret og fast, meget autentisk og landlig.

Dekanter gerne forud for serveringen og prøv den så med braisér retter med lam eller okse, pastaretter med vildt eller helt enkelt til friske brud af moden Parmiggiano Reggiano.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.