Domaine de Chevalier, Pessac Leognan 2019

899.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de Chevalier, Pessac Leognan 2019

Domaine de Chevalier, Pessac Leognan 2019

Om produktet

En vin der, trods høj frugtintensitet, er sprød og frisk i sit udtryk; et adelsmærke for området syd for Bordeaux by. Mange facetter af fuldmodne kirsebær, blomme, figenmarmelade, lys ribstone, roser, sort te og jordbund. Middelfyldig, vedholdende smag med afrundede tanniner og frugt, der holder hele vejen, med et lille syrepift i eftersmagen. Virkelig veldrejet vin med i hvert fald 15 år mere i bagagen 

Domaine de Chevalier ligger i Léognan kommune, længst mod sydvest i AOP Péssac-Léognan, den nordligste del af Graves. I gamle dage blev vinen solgt som "Chivaley": gasconsk dialekt for "chevalier". Navnet "Domaine de Chevalier" er i hvert fald brugt før 1783. Arnaud Ricard, som købte slottet i 1865, var kendt vinhandler og bødker. Han gjorde vinen kendt og respekteret. Bernard-familien, der også er vinhandlere, købte det i 1983, og Olivier Bernard har været ved roret lige siden, nu assisteret af sønnerne Adrien / økonomi og Hugo /produktion, som senere skal overtage.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.