Domaine René Bouvier, Marsannay Blanc Le Clos 2020

399.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Domaine René Bouvier, Marsannay Blanc Le Clos 2020

category label Øko

Domaine René Bouvier, Marsannay Blanc Le Clos 2020

Body Fyldig
Acidity Medium
Sweetness Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Andre krydderier
Laktisk
Fad

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Andre krydderier
Laktisk
Fad

Fakta

Smagsprofil:
Gul
Årgang:
2021
Flaskestørrelse:
75 cl
Proptype:
Kork
Alkohol %:
13,00
Område:
Bourgogne
Underområde:
Côte de Nuits
Serveringsforslag:
Fed fisk
Mild ost
Land:
Frankrig
Druer:
Chardonnay 100%
Serveringstemperatur:
10-12°C
Dyrkning:
Økologisk
Body:
Fyldig
Acidity:
Medium
Sweetness:
Tør

Serveringsforslag

Fed fisk
Mild ost

Vores vurdering

Marsannay Blanc Le Clos er en vin skabt på Domaine René Bouviers 3 hektar placeret vest for landsbyen Couchey. Marken er 100% ejet af familien og betegnes derfor som et monopol.
Chardonnay-druerne kommer fra over 30 år gamle planter og markens rimelige stejle hældning, østvendte eksponering samt kalkstensholdige jord giver en intens hvidvin.
Den meget stenede jord giver simpelthen vinen en stor mineralitet iblandet nuancer af intense citrus- og friske mandel noter. Et yderst vellavet glas hvid bourgogne.

Om produktet

Marsannay Blanc Le Clos er en vin skabt på Domaine René Bouviers 3 hektar placeret vest for landsbyen Couchey. Marken er 100% ejet af familien og betegnes derfor som et monopol.
Chardonnay-druerne kommer fra over 30 år gamle planter og markens rimelige stejle hældning, østvendte eksponering samt kalkstensholdige jord giver en intens hvidvin.
Den meget stenede jord giver simpelthen vinen en stor mineralitet iblandet nuancer af intense citrus- og friske mandel noter. Et yderst vellavet glas hvid bourgogne.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).