Dominio de Tares, Bierzo Mencia El Paisano 2020

139.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dominio de Tares, Bierzo Mencia El Paisano 2020

Dominio de Tares, Bierzo Mencia El Paisano 2020

Om produktet

”El Paisano” (bondens vin) er opkaldt efter den vin, som man selv drak på gårdene i Bierzo i gamle dage, en let og læskende vin, man kunne nyde afkølet… Dominio de Tares’ udgave er sammensat af 85% Mencia, suppleret med rød- og hvidvinsdruerne Palomino Fino (ca. 10%), Garnacha (2%), Dona Blanca (2%) og Godello (1%). Druerne er hentet fra husets egne vinmarker i Bierzo Alto, fra både unge og ældre vinstokke i en højde af 700 m.o.h., på en undergrund af primært kalk og skiffer.

Druerne transporteres til kælderen i små kasser à 18 kg. Derefter gennemgår druerne en spontan gæring med deres egen gærkultur og uden brug af svovl. Efter en naturlig, lang malolaktisk gæring modnes vinen i 1-3 måneder på Bierzos traditionelle træfade ”cubetos”, med en omstikning hver måned. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper.

”En rødvin med en hvidvins sjæl” siges det om ”El Paisano” hos Dominio de Tares: ”En rødvin med en hvidvins sjæl”. Vinen har en lys, rubinrød farve. Duften er meget umiddelbar med dejlige aromaer af violer, ribs, fuglekirsebær og en smule lakrids. Smagen er ligeledes åben og frugtrig med karakter af røde bær samt et strejf af krydderurter. En uprætentiøs vin, lige til at nyde. Server den til et uhøjtideligt måltid med gode venner, til havefesten, skovturen – eller prøv den til fx stegt tunfisk. Serveres let afkølet.

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Hygge- & terrassevin
Lyst kød

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.