Fevre-Fevre, Chablis 2022

Spar op til 50.00 kr.
Ved 6 stk. 225.00 kr.
Ved 1 stk. 275.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Fevre-Fevre, Chablis 2022

category label Øko

Fevre-Fevre, Chablis 2022

Serveringsforslag

Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Mild ost

Vores vurdering

Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.

Om produktet

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning ”sur lie” (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.



Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.



Server den til skaldyrsretter, skaldyrssupper, grillet fisk, østers, friskpillede rejer…

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.