Lothian Of Elgin Pinot Noir 2020

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Lothian Of Elgin Pinot Noir 2020

Lothian Of Elgin Pinot Noir 2020

Vores vurdering

Vinen har en flot, rig farve. Duften er domineret af krydet eg, men der er plads til violer og skovbund. I munden er vinen silkeblød - og overraskende fyldig og mættet med lag af bagte blommer og moreller. Lette tanniner, der udvikler sig sammen med antydninger af mørk chokolade og jordbær.

Om produktet

Dette er en lys blomme-rød vin med attraktive krydrede ege, røde blommer, appelsin og lidt havregrød. Dejlig moden frugtighed på ganen, denne vin har en fantastisk balance mellem saftig, moden frugt, mørk chokolade, appelsin, jordbær og røde bær, med en sprød ren syre og  lette tanniner. Den den lange, vedvarende afslutning bølger i minden. Lækker nu, men har potentialet til at ældes godt i de næste 3-5 år.

Vinifikation: Pinot Noir kommer fra en 3,25 hektar stor vinmark, der er beplantet med to forskellige kloner. Håndplukket, afstilket og gæret i åbne gæringstanke i ti dage ved hjælp af naturlige gærceller og delestage for at udtrække både smag og farve fra druerne. Mosten blev let presset, overført til franske egetræsfade (20% nye), og malolaktisk gæring fandt sted i fadene. Vinen blev lagret på fade i 11 måneder og let filtreret inden aftapning for at bevare vinens integritet og delikate Pinot-smagsprofil.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.