Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc Bourgogne 2021

Spar op til 24%
Ved 6 stk. 149.00 kr.
Ved 1 stk. 195.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc Bourgogne 2021

Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc Bourgogne 2021

Vores vurdering

Coteaux Bourguignons Blanc er en alsidig hvidvin, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

Om produktet

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et indsmigrende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer. Coteaux Bourguignons-appellation blev godkendt i januar 2011 af Institut National des Appellations Contrôlées, der varetager vinlovgivningen overalt i Frankrig. Appellationen afløste den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire, og tillader druer fra det nordligste Bourgogne til det sydligste Beaujolais. Det samlede areal er dog kun på knap 360 ha. Foruden førnævnte Chardonnay og Pinot Noir, er det også tilladt at anvende Mellon, Tressot og César. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Vine der fra fødslen er både friske, frugtrige og imødekommende. Det hæderkronede vinhus Louis Jadot har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk, frisk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Coteaux Bourguignons præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

Coteaux Bourguignons Blanc er en alsidig hvidvin, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Mild ost
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).