Louis Latour, Corton-Charlemagne Grand Cru 2018

Spar op til 523.00 kr.
Ved 6 stk. 1,875.00 kr.
Ved 1 stk. 2,398.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Louis Latour, Corton-Charlemagne Grand Cru 2018

Louis Latour, Corton-Charlemagne Grand Cru 2018

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Utvivlsomt Louis Latours fornemste visitkort!

Efter vinlusen/phylloxeraens hærgen i Europa for over 100 år siden hev Louis Latour alt Aligoté og Pinot Noir op fra 'Grand Cru Corton-Charlemagne' og plantede i stedet Chardonnay. Dermed var de med til at skabe en af Bourgognes mest prestigiøse vine, og med ejerskab på over 11 hektar er Latour-familien i dag den største ejer af den måske største grand cru-mark af dem alle; Corton-Charlemagne.

I marken er alt høstet i hånden ved perfekt modenhed, og den nypressede druemost er i kælderen gæret i store egetræsfade med fuld malolaktisk gæring. Dernæst er der fulgt 8-10 måneder i 100% nye egetræsfade med medium toast.

Aromaen er intens, overvældende og forførende med noter af bl.a. nybagt æbletærte, citrus, mandarin og anis samt fornemt doserede ristede og krydrede elementer fra fadet. Samtidig er smagen pakket med fed, moden frugt og en blød og cremet krop, det hele mødt af en let bitterhed fra fadet samt en mineralsk, livlig og charmerende tekstur og eftersmag, der efterlader et storladent, potent og dog til perfektion afstemt helhedsindyryk, der er yderst vanskeligt at overgå.

Dette er en helt igennem overdådig vin og et vældigt match til en lang række anretninger på tallerkenen, især i den mere fiskede og lysere kød-ende, hvor kun fantasien sætter grænser. Nyd den ved 10-12 grader og gem den gerne i 10, 20 eller 30 år, selvom den efter iltning smager helt aldeles fremragende allerede nu!

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).