Abbaye Sylva Plana, Faugères Le Rosé 2023

Spar 31%
Ved 6 stk. 89.00 kr.
Ved 1 stk. 129.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Abbaye Sylva Plana, Faugères Le Rosé 2023

category label Øko

Abbaye Sylva Plana, Faugères Le Rosé 2023

Vores vurdering

Oplev elegance i hver dråbe med Abbaye Sylva Plana, Faugères Le Rosé! 

Denne fortryllende rosévin er en symfoni af friske smagsnoter og subtil kompleksitet. Med sin livlige farve og frugtagtige aromaer, vil den bringe en smag af Provence til dit glas. Perfekt til at nyde alene eller som ledsager til lækre retter, der kræver en touch af sydlandsk raffinement.

Om produktet

Abbaye Sylva Plana ligger i Faugeres, som hører under Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige Frankrig. Her styrer et behageligt middelhavsklima slagets gang og druerne får en god del sol og varme, og modner derfor nemt. Huset dyrker jorden efter biodynamiske principper og søger en holistisk tilgang til arbejdet i marken.

En klassisk rosé i den lyse sydfranske roséstil med sart blåviolet skær. Duften er domineret af vilde skovjordbær og krydrede indslag af garrigueblomster - salvie, timian, rosmarin, lavendel og gul evighedsblomst.

Smagen centrerer sig om syrlige hindbær, skovjordbær og dryp af modne ribs. Den flotte mineralske skiferstruktur og den fine syre ledsager de elegante aromaer mod en lang vedvarende finish. En sand perle som kan nydes på terrassen - men bestemt også til lettere retter. Prøve den f.eks. til Salade Nicoise eller Salade Chevre Chaud.

Serveringsforslag

Aperitif
Fjerkræ
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.