Blankenhorn, Schliengener Ölacker Pinot Noir Erste Lage 2019

379.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Blankenhorn, Schliengener Ölacker Pinot Noir Erste Lage 2019

Blankenhorn, Schliengener Ölacker Pinot Noir Erste Lage 2019

Krop Medium
Tannin Lav
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Om produktet

 Ölacker er en lille Erste Lage-mark lige i udkanten af Schliengen, hvor det tynde jordlag dækker over masser af sten, skifer og kalk, som er perfekt til Pinot Noir, som her får et mere mørkt udtryk i duften, som er kompleks og animalsk, og de mørkerøde bær har selskab af lidt rustikke, landige toner, som på flot vis spiller sammen med både frugt og tonerne af skovbund og svampe. Det er let, men krydret rødvin, der med sin sarte farve står flot i glasset. Paletten er saftig og kompleks, og den lange afslutning fuldender en komplet vinoplevelse.

Gæring og maceration foregår i åbne egefade over 4 uger, hvor der bruges op til 40% helklaser, som giver et ekstra lag af krydderi og parfume til vinen. Efter gæring lagrer vinen 12-18 måneder på nye og brugte barriques. Herlig og krydret Pinot Noir på et virkelig højt niveau. Erste Lage-kvaliten skinner igennem, og det er rødvin, som er forførende, balanceret og pakket med nuancer af frugt, fad og friskhed.

Smagsnoter

Rød frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Fakta

Krop:
Medium
Lagring:
2-6
Tannin:
Lav
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Smagsprofil:
Område:
Baden
Årgang:
2019
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.