Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2020

Spar 34% Udløber: 12/14/2025
99.00 kr.
Før 149.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2020

Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2020

Vores vurdering

Château Dallau leverer mange af de dyder, som var medvirkende til, at den ærlige Bordeaux for ikke så forfærdelig mange år siden var en af de foretrukne vine på de danske middagsborde. Den kommer med en fin duft af blommer og hindbær som både sladrer om det høje Merlot indhold i vinen og om at druerne i 2016 har nydt godt af mange solskinstimer. Nærmest fyldig og dertil dejlig saftig og aromatisk i munden hvor en fin syre skaber balance og bidrager med delikat friskhed i finalen.

Prøv at genoplev, hvor smukt den ærlige Bordeaux passer til de fleste serveringer med rødt kød både fra pande og grill. De dage hvor det gerne må være lidt festligt foreslår den madglade Madame Yvette Bertin, at der kommer en "Tournedos de homard aux chips de légumes et jus de volaille" på bordet!

Om produktet

Château Dallau er juvelen i familieforetagenet Vignobles Bertin, der også er aktive i Montagne-Saint-Emilion og i Lalande-de-Pomerol. Det er Mme Yvette Bertin, der i syvende generation forvalter de tre ejendomme og deler ud af sin kærlighed til vin og gastronomi til de mange trofaste kunder.

Vinen blev i nogle år produceret "ude i byen", men siden 2007 er vinfremstillingen kommet tilbage "på gården" idet barnebarnet, den unge charmerende Sarah Vital har fået ansvaret for at sparke ny energi ind i det gamle familieforetagende, efter hun blev færdig som ønolog fra universitetet i Bordeaux.

Sarah er elev af den berømte professor og ønolog Denis Dubourdieu, og lige nu er hun sammen med sin nestor og læremester Alain Raynaud i Saint Emilion ved at gennemføre en omfattende opdatering af setuppet på familiens tre små slotte.

Frugten kommer fra 32 ha., der er tilplantet med Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og en lille smule Malbec. Høsten sker med familiens dyreste rekvisit, høstmaskinen, der er en af de nyere og mere nænsomme modeller. Klasserne soigneres inden alle stilke fjernes og en del af druerne knuses. Herefter får mosten/druerne lov til at udvikle den aromatiske kompleksitet  i 2-4 dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i cement og rustfrit stål, og i modsætning til tidligere er barriques ikke længere en del af gameplanen. Den endelige cuvée sammenstikkes efter 12 måneder og efter en klassisk klaring med æggehvider og efter en let filtrering tappes vinen på flaske uden forudgående filtrering.

Serveringsforslag

Anbefalinger

Spar
54%
t.o.m
11/30/2025
Spar
42%
t.o.m
11/28/2025
Spar
45%
t.o.m
11/28/2025
Spar
32%
Ved
6 stk.
Spar
45%
t.o.m
11/28/2025
Spar
33%
Ved
6 stk.
Spar
50%
t.o.m
11/28/2025
Spar
34%
Ved
6 stk.
Spar
23%
Ved
6 stk.
Spar
47%
Ved
6 stk.