Chateau Montrose 2. Cru Saint Estephe 2020

Spar 15%
1,699.00 kr.
Før 1,999.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Montrose 2. Cru Saint Estephe 2020

Chateau Montrose 2. Cru Saint Estephe 2020

Vores vurdering

Denne 2. Cru Classé er sammen med Cos d'Estournel kendt som den ypperste vin i hele Saint-Estèphe og regnes for kvalitet af 1. Cru Classé-niveau

98 Point Decanter

97 Point Vinous

Om produktet

Før Château Montrose dyrkede vin, var slottet kendt som et glimrende sted at gå på jagt. I slutnignen af 1700-tallet, da Alexandre de Segur købte Châteauet, blev det dog omdannet til vindyrkning. Alexandre de Segur var en kendt slotsejer, som også ejede Mouton, Lafite og Latour - 3 af verdens mest kendte vinslotte, alle i dag med 1. Cru Classéstatus. 

Oprindeligt hed slottet La Lande de l'Escargeon og var i 1800-tallet en del af det store Château Calon Segur, under ejerskab af familien Dumoulin. Slottet begyndte først officiel vindyrkning i 1815, og blev ved den verdenskendte 1855-klassificering derved det yngste af alle vinslotte som fik Cru Classé status. Der er ingen officiel dokumenterbar forklaring på, hvor navnet Montrose kommer fra. Den lokale "legende" siger dog, at skråningen blev lyserød om sommeren, da den stod i fuldt flor. Lyserød er 'rose' på fransk, og lokale sømænd som passerede floden, kaldte området for 'Mont Rose'. Springer vi frem til 1900-tallet, var Montrose under ejerksab af Charmoule-familien i 3 generationer. I denne periode fik familien gjordt Montrose til en af de bedste vine i hele Bordeaux - på 1. Cru Classé niveau. Frasalget fra familien Charmoule skulle tage sit udspring i 1989, da brødrerne Bouygues smagte den legendariske årgang 1989. Her udtalte Thomas Bouygues at vinen var så fantastisk, at hvis slotten nogensinde kom til salg, ville han købe det. 

I 2006 blev dette en realitet, og Charmolue solgte slottet til brødrerne Bouygues, en velhavende familie som ejede Bouygues Telecom og Bouygues Construction. Få år efter købte de endda naboslottet, Tronquoy Lalande. Et af de første tiltalg som Bouygues foretog på Montrose, var at ansætte kompetencer til at løfte kvaliteten ydereligere. Jean Bernard Delmas (tidligere direktør på Château Haut Brion) og Herve Berland (tidligere tilbragt 4 årtier på Mouton-Rothschild) blev ansat som winemaker og direktør. Derefter begyndt gennemgående renoveringer af slottet og vinkælderen, som varede frem til høsten 2013, og løb op i estimeret 55 millioner euro. 

Slottet består af 95 hektar, primært beplantet med Cabernet Sauvignon og Merlot. I 2010 opkøbte Montrose 22 hektar vinmarker fra naboslottet, Phélan-Ségur - marker som oprindeligt hørte til Montrose. Stokkene er mellem 40 og 60 år gamle og Montrose satser på at være 100% økologisk dyrket i 2025. Vinen har opnået ikon-status og er blandt de mest eksklusive vine i Bordeaux, med kvalitet på 1. Cru Classé-niveau. Eminent!

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.