Domaine Thierry Mortet, Marsannay Blanc 2020 Øko

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 335.75 kr.
Ved 1 stk. 395.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Thierry Mortet, Marsannay Blanc 2020 Øko

category label Øko

Domaine Thierry Mortet, Marsannay Blanc 2020 Øko

Vores vurdering

En fin næsten sprød Chardonnay som skænkes med markant mineralitet og en forfriskende syre, som mange andre hvide Bourgogner fra 2020 godt kunne låne lidt af. Hvide blomster og grønne æbler og kun en pikant accent af røg og krydderi fra de gamle fade. Slank, transparent og forfriskende. Mere Chablis end Meursault.

En udpræget mad vin. Fremragende til østers og andre rå og friske skal- og bløddyr, men også med en syre som vil forfriske de serveringer, hvor den hvide fisk omfavnes af klassiske mættende saucer.

Om produktet

Selvom det er rødvinene fra Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin med de 2 Premier Crus "Les Beaux Bruns" og "Clos Prieur" i spidsen, der er hovedretten hos Thierry Mortet, så er det bestemt også værd at smage hans hvide Bourgogne “Les Terroirs de Daix” og så denne autentiske og på ingen måde overgjorte Marsannay, der nu far fået det økologiske certifikat tilbage.

Der er tale om frugt fra bare 0,2 ha. på en næringsfattig kalkrig skråning i den sydlige del af appellationen lige uden for Couchey, hvor der høstes med en soignering af drueklaserne allerede oppe på skråningen, inden klaserne lægges i plastikkasser og køres ned til vingården på bagsmækken af Thierry Mortets lille Van.

Her væltes frugten ud på et transportbånd, hvor der sker endnu en soignering, inden de hele drueklaser når frem til pressen. Den frit løbende most får lov til at sætte sig natten over inden den fyldes i en lille gæringstank hvor gæringen starter uden hjælp fremmede gærstammer. Efterfølgende fyldes vinen på brugte fade og 11 måneder senere sammenstikkes endelige cuvée, som efter en klaring med Bentonit og en let filtrering med Kiselgur tappes på flaske. 

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).