Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

category label Øko

Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

Krop Medium
Tannin Lav
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Fad

Om produktet

Montmerond er et lillebitte stykke vinmark i Regnie, som Antoine Sunier i 2018 har valgt at lave en enkeltmarksvin af. De 60 år gamle, økologisk dyrkede, vinstokke står i stenet granit- og quartzjord og leverer koncentreret og kompleks rødvin, som virkelig fremhæver, hvad moderne, fremadstormende vinmænd i dag kan præstere i Beaujolais.

Régnié Montmerond er en struktureret og saftig vin med rød frugt og mineralitet i højsædet. Det er vibrerende vin, som på samme tid er tæt og elegant. Duften er præget af kirsebær og hindbær med lidt krydderurter og lavendel. I munden er den frisk, saftig og velstruktureret med en del fyldig frugt, der kan balancere gamayens syre. 90% af vinen lagerer på brugte Bourgogne-fade og resten på cementtank. Vinen flaskes efter 8 måneder på fad, med minimal brug af svovl og uden klaring eller filtrering. Server ved 14°C i store rødvinsglas. De elegante Regnie-vine er oplagte til delikat fuglevildt eller lette franske frokostretter.

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Fad

Fakta

Tannin:
Lav
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Régnié
Årgang:
2022
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Naturvin
Økologisk
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C
Serveres til:
Fjerkræ på grillen
Fuglevildt

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.