5.0
af 1 anmeldelser

Azelia, Barolo 2019

Spar 22%
Ved 2 stk. 349.00 kr.
Ved 1 stk. 449.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Azelia, Barolo 2019

P O I N T
93
Wine Advocate
P O I N T
93
James Suckling
5.0
af 1 anmeldelser

Azelia, Barolo 2019

Vores vurdering

Aroma og finesse med kraft og krop på samme tid. Azelias husbarolo er med sin søde næse med antydninger af kirsebær, solbær og lakrids en evenytlig introduktion til huset, som får svært ved at skjule sin kultstatus meget længere.

Om produktet

Azelias Barolo har en upåklagelig balance, hvor druerne er en blanding fra 7 forskellige enkeltmarker. Her er både marker i Castiglione Falletto og Serralunga d'Alba, som matcher hinanden på en super måde. Aroma og finesse med kraft og krop på samme tid. Sød næse med antydninger af kirsebær, solbær og lakrids. Tanninerne er mærkbare og der er flot struktur, hvor syre og frugt er velbalancerede og det er vin med fremragende karakterer. Lagret i to år i store fade. En del af druerne kommer fra samme mark som husets Riserva Bricco Voghera - som er et fremragende bidrag til den færdige vin. 

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.