Jacques Copin, Millesime 2008

649.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Jacques Copin, Millesime 2008

Jacques Copin, Millesime 2008

Krop Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Gærnoter

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Gærnoter

Fakta

Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Type:
Champagne
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Årgang:
2008
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Om produktet

Vintage 2008 fra Jacques Copin forener de to klassiske druer Pinot Noir og Chardonnay i en fuldendt blanding - finesse fra Chardonnay og rund frugt fra Pinot Noir som bliver tilsat Champagnes naturligt kompleksitet. Det er lækkert, krydret og med masser af lag. 2008 er en af de mest eftertragtede årgange de seneste år, og de fleste af de store champagnehuse er forlængst udsolgt. Vintage-champagnen fra Copin er de bedste fade fra et enkelt år, som bliver nænsomt sammenstukket med lige dele Pinot og Chardonnay. Efter andengæring bliver der ikke tilsat sukker, såkaldt liqueur d'expedition, hvilket resulterer i en Extra Brut, som er knastør - men der er masser af smagsnuancer med kandiseret frugt og krydderier sammen med den friske syre. Det er vin, som har gemmepotentiale til en del år i kælderen. Server ved 8-10°C i store champagneglas. Det er oplagt madvin, som kan klare kraftige forretter med substans

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).