Matteo Correggia, Roero La Val dei Preti DOCG 2018

229.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Matteo Correggia, Roero La Val dei Preti DOCG 2018

Matteo Correggia, Roero La Val dei Preti DOCG 2018

Serveringsforslag

Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto

Om produktet

Nebbiolo d’Alba La Val dei Preti, var den første Nebbiolo-baserede vin, der for alvor viste områdets potentiale for sorten. Matteo lavede den første gang i 1987 og navnet ændredes i 2010, i overensstemmelse med den nye Roero DOCG. Planterne er gamle her, mellem 60 og 80+ år, og mange er sat af Matteos bedstefar, der også hed Matteo, i 1935. De yder en vin af betagende skønhed og kompleksitet, som er både balanceret og lagringsværdig. Den marine sand- og siltholdige jord giver den en forunderlig ekspressivitet og delikat sammensathed, der løftes af en varietaltro, og præcis tanninstruktur. Det er stadig en af områdets fineste og mest elegante vine, der ud over sin umiddelbare appel også vinder en skøn dybde ved flaskelagring. Det er også en mere arketypisk Roero end den mere Langhe-lignende Roero Ròche d’Ampsèj.

Andre populære produkter

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.