Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Cuvee Speciale Rouge 2019

Spar 15%
Ved 6 stk. 165.75 kr.
Ved 1 stk. 195.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Cuvee Speciale Rouge 2019

Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Cuvee Speciale Rouge 2019

Om produktet

Michel Tardieu er svært begejstret for sin Côtes du Rhône Cuvée Spéciale, som han igen kalder for en "Vin de Mouchoir". En vin, der er så delikat og aromatisk intens, at man om morgenen bør dryppe et par dråber på sit lommetørklæde, så man kan nyde duften i løbet af dagen.

Michel Tardieu var ellers spændt på hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.

Så bortset fra at Michel Tardieu ærgrer sig over mængderne, er han begejstret og noterer: ”What a Cuvée! Old Grenache with touches of beautiful Pinot noir. Constructed more on the aromatic intensity than on the density. An actual delight!”

Der er tale om frugten fra i gennemsnit 70 år gamle Grenache stokke, der står nær Courthézon på grænsen til Châteauneuf. Høsten er manuel med en soignering af klaserne, efterhånden som de plukkes, og frugten transporteres i kølebil til Maison Tardieu-Laurent’ s kælder i Lourmarin hvor de hele drueklaser efter endnu et eftersyn ryger direkte op i gæringstanke hvor den langsomt forvandles til uden fremmede gærstammer. Derpå følger først 8 måneder i 1 og 2 gange brugte fade fra Allier og Tronçais og derpå 12 måneder i de større foudres hvorefter vinen sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående filtrering eller klaring.

Som det forstås, er der plads til begejstring, og Michel Tardieu rammer skiven rent når han referer til Bourgogne. Vinen skilter ikke med sine 14,5% i alkohol og frugten fra de gamle Grenache vinstokke er her forvandlet til en u forceret, lys og lokkende vin, som man nemt bliver en lille smule forelsket i.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.