5.0
af 2 anmeldelser

Mitolo Wines, Marsican Shiraz 2016

1,495.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Mitolo Wines, Marsican Shiraz 2016

5.0
af 2 anmeldelser

Mitolo Wines, Marsican Shiraz 2016

Vores vurdering

Marsican er opkaldt efter den sjældne Marsican-bjørn, der er hjemmehørende Mitolofamiliens hjemegn i Abruzzo-regionen. Den samme bjørn kan ses på nattehimlen over Italien og danner Store Bjørn-stjernegruppen, som har været brugt som navigationsreference i årtusinder. Marsican er en hyldest til Bruno Mitoloss arv og hans vedvarende indflydelse på familien.

Om produktet

Dyb karmoisinrød til mørkerød farve. En rig, men alligevel elegant aroma, med dyb mørk blomme og bagte kirsebær. Efterhånden bygges noter af muskatnød, chokolade og kaffe. Lagdelt og kompleks, hvor teksturen først er silkeblød og højtpoleret. Tannin-intensiteten stiger og giver faste og meget fine tanniner. Subtile antydninger af tørret figen og kakaobønne tilføjer interesse til de krydrede noter fra duften. Saftig, intens syre øger frugtens livlighed på ganen og forenes med tanninerne for at skabe en solid struktureret afslutning.

Lavet ved at vælge de bedste tønder fra de bedste parceller med Shiraz. Druerne blev afstilket og knust, og gæringen fandt sted i åbne karmed to gange dagligt omrøring. Temperaturen blev holdt lav, mellem 20 og 24˚C, for at bevare frugtens elegance og renhed, mens 10 dage på skallerne udviklede en intens vævet tannin-struktur. Modnet på 100% nye franske egetræsfade i 18 måneder. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.