Portvin Quinta do Infantado, Colheita 2011

599.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Portvin Quinta do Infantado, Colheita 2011

Portvin Quinta do Infantado, Colheita 2011

Om produktet

På de stejleste marker giver det sig selv, men også på de fladere terroirs høster Infantados folk ved håndkraft, og den manuelle, historiske proces fortsætter i vinhuset, hvor de friske druer nedtrampes ved fod i traditionelle 'lagares', mens musikken spiller og hjemlandets sange synges. Mosten hældes derfra videre til gæring, som - i tråd med alle portvine - stoppes ved at tilsætte helt ren druesprit. Der er dog en afgørende forskel: Winemaker João Roseira insisterer nemlig på at lade sin vin gære lidt mere tør end hvad der ellers er tradition for, og det er med til at skubbe vinen i den elegante retning, der udgør Quinta do Infantados dna.

Og så lagringen, der for denne colheitas vedkommende løber op i sådan ca. 11 år på ældgamle egetræsfade i forskellige størrelser og med jævnlige omstikninger for at introducere den fornødne mængde ilt, der fremmer de klassiske tawny-træk. Specifikt for colheita følger dog ingen blandingsproces med yngre eller ældre vin for kompensere eventuelle mangler. Dette er, hvad du får, og så har det bare at være i orden.


I en stor og komplet aromaoplevelse mingler tørrede tropiske frugter og tranebær med appelsinskal, karamelliserede hasselnødder, saltkaramel og brun farin. Alle elementer er skønt forenet, men dog er det smagen, at niveauet for alvor hæver sig over mængden af de på papiret ligesindede portvin, der dog ofte har en dominerende alkohol og overdreven sødme. 

Infantado Colheita "nøjes" i stedet med 97g/l restsukker og en super velintegreret alkohol, der sammen med et skarpt skud frisk frugtsyre giver stor friskhed og elegance. Samtidig er den blød, fyldig og kompleks med et let salt touch i den lange og helt igennem lækre eftersmag.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.