Om produktet
På de stejleste marker giver det sig selv, men også på de fladere terroirs høster Infantados folk ved håndkraft, og den manuelle, historiske proces fortsætter i vinhuset, hvor de friske druer nedtrampes ved fod i traditionelle 'lagares', mens musikken spiller og hjemlandets sange synges. Mosten hældes derfra videre til gæring, som - i tråd med alle portvine - stoppes ved at tilsætte helt ren druesprit. Der er dog en afgørende forskel: Winemaker João Roseira insisterer nemlig på at lade sin vin gære lidt mere tør end hvad der ellers er tradition for, og det er med til at skubbe vinen i den elegante retning, der udgør Quinta do Infantados dna.
Og så lagringen, der for denne colheitas vedkommende løber op i sådan ca. 11 år på ældgamle egetræsfade i forskellige størrelser og med jævnlige omstikninger for at introducere den fornødne mængde ilt, der fremmer de klassiske tawny-træk. Specifikt for colheita følger dog ingen blandingsproces med yngre eller ældre vin for kompensere eventuelle mangler. Dette er, hvad du får, og så har det bare at være i orden.
I en stor og komplet aromaoplevelse mingler tørrede tropiske frugter og tranebær med appelsinskal, karamelliserede hasselnødder, saltkaramel og brun farin. Alle elementer er skønt forenet, men dog er det smagen, at niveauet for alvor hæver sig over mængden af de på papiret ligesindede portvin, der dog ofte har en dominerende alkohol og overdreven sødme.
Infantado Colheita "nøjes" i stedet med 97g/l restsukker og en super velintegreret alkohol, der sammen med et skarpt skud frisk frugtsyre giver stor friskhed og elegance. Samtidig er den blød, fyldig og kompleks med et let salt touch i den lange og helt igennem lækre eftersmag.