Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

1,695.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

Vores vurdering

Vinen er fadlagret i 25 måneder på fransk eg, men det har ingenlunde tæmmet frugten. Duften byder på komplekse nuancer af solbær og eukalyptus.

Smagen er velouragtig og rig på perfekt moden frug.

Nydes af rummelige glas op til femten år fra høståret

Om produktet

Paris-smagningen i 1976

I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet-vine blev smagt op mod de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer!

Frankrigs enevælde var brudt

Nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.

Fra blommeplantage til verdensberømt vindistrikt

Stag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde omlagt en blommeplantage i Napa Valley til vinmark, og han beplantede marken med klassiske franske druesorter. Han hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warrens vingård USA's mest berømte, og markerne omkring vingården har sidenhen opnået status som et officielt vindistrikt, Stag's Leap District.

Cabernet fra Stag's Leap District

Mange vil hævde at Californiens bedste Cabernet-vine dyrkes i Stag's Leap District. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde fra den nærliggende San Pablo-bugt giver optimale dyrkningsbetingelser. Fællesnævneren for alle områdets vine er en spektakulær rigdom på aroma og en kølig elegance, som er usædvanlig at støde på i Californien.

Fay-markens Cabernet Sauvignon

Fay er en af Stag’s Leap’s bedste marker, kendt for ultimative Cabernet-vine. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde giver optimale dyrkningsbetingelser.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.