Blankenhorn, Sonnenstück Chardonnay Grosse lage 2020

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Blankenhorn, Sonnenstück Chardonnay Grosse lage 2020

Blankenhorn, Sonnenstück Chardonnay Grosse lage 2020

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Vores vurdering

Det er topchardonnay fra Blankenhorn i GG kvalitet. Sonnestück-marken leverer præcision og dybde i Chardonnayen, som spiller på alle tangenter - det er virkelig elegant og charmerende hvidvin.

Om produktet

Sonnenstück. Man kan næsten høre det på navnet - det emmer af modne druer og stor vin. Grosse Lage-marken omkranser det meste af Schliengen by og er altså grobund for de bedste vin fra området. Blankenhorns parceller ligger tæt på byen, på det direkte syd- og vestvendte stykke, hvor eksponeringen og 20% stigning giver absolut perfekte forhold. Her er masser af kalkmergel og løss i jorden, som er optimale forhold for Chardonnay.

De bedste druers sorteres og både vinificering og lagring foregår på egetræ, og med 10 måneders lagring på bundfaldet er der dømt perfektionistisk Bourogogne-inspireret Chardonnay i glasset. Det er kraftfuld, men elegant hvidvin, som kombinerer perfekt moden frugt med sprød mineralitet og vibrerende syre - og fornemmelsen af stor vin hænger længe i munden. 

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).