Brigaldara, Ripasso Superiore 2021

159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Brigaldara, Ripasso Superiore 2021

category label Nyhed

Brigaldara, Ripasso Superiore 2021

Vores vurdering

Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.

Om produktet

Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakter-istisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur.

Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.

Serveringsforslag

Krydret mad
Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anbefalinger