Maison Tardieu-Laurent, Chateaneuf du Pape 2018

Spar 15%
Ved 6 stk. 297.50 kr.
Ved 1 stk. 350.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Tardieu-Laurent, Chateaneuf du Pape 2018

Maison Tardieu-Laurent, Chateaneuf du Pape 2018

Om produktet

Michel Tardieu skaber vine i en relativt moderne stil, der altid rammer en fantastisk balance og altid byder sig til med en fint doseret underliggende typisitet, der loyalt afspejler det distrikt hvorfra druerne er hentet. Det gælder også denne Châteauneuf-du-Pape hvor vinen er sammenstukket af druer høstet fra Les Bedines, les Gardioles og la Crau på Plateau de Mont Redon med de berømte runde rullesten.

Druesammensætningen er her i 2018-årgangen endt på 75% Grenache, 15% Mourvèdre og for første gang bare 10% Syrah og vinstokkene er fra 40 og helt op til 80 år gamle. Vinen er gæret i rustfrit stål med 50% hele drueklaser i tankene for at give vinen en lidt friskere og mere markant profil. Vinen er efterfølgende modnet først 10 måneder i en og to gange brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais og derpå yderligere 12 måneder i foudre inden den som sædvanlig er sammenstukket og tappet på flaske uden klaring eller filtrering.

Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene, som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.

Ikke den voldsomste Châteauneuf-du-Pape på markedet, men til gengæld charmerende, ja vel nærmest raffineret og dermed er alting godt. Eller som Michel Tardieu så fint formulerer det: “You do not judge the quality of a good Châteauneuf on its concentration, but on the quality of its tannins: here is a Cuvée which illustrates this claim ! Silky, smooth, comforting touch in the mouth. Huge intensity!”

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.