Umathum, Zweigelt 2020

Spar 20%
Ved 6 stk. 159.00 kr.
Ved 1 stk. 199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Umathum, Zweigelt 2020

Umathum, Zweigelt 2020

Vores vurdering

Umathums Zweigelt-druer dyrkes biodynamisk i Burgenland nær byen Frauenkirchen tæt på den ungarske grænse.
I vinhuset gærer mosten i store, neutrale egetræsbeholdere og lagrer derfor et års tid i 225-liters brugte egetræsfade,
hvilket er med til at afrunde og balancere vinens struktur uden at forstyrre dens aroma.

Om produktet

Østrigs med afstand mest udbredte rødvindsdrue hedder Zweigelt - og dermed velkommen til denne arketypiske østriger og skønne allround-vin, der har mange af de samme kvaliteter som Pinot Noir men har lidt mere råstyrke med i baghånden. Det gør den hårfør i mange forskellige anledninger og til et bredt udsnit af ikke alt for bombastiske kødretter og charcuteri-anretinger. 

Når den færdige vin hældes i glasset, står du dermed med en kirsebærrød, transparent og dragende vin, der med noter af kirsebær, ribs og et strejf af urter stråler med sin imødekommende drikkeglæde. Vinen er slank men ikke tynd, og et beskedent lag af tannin giver indtrykket af tørhed og seriøsitet, som både giver lagringspotentiale og mulighed for at matche den til et væld af madretter. En frisk syre gør den desuden livlig, sjov og nem at nyde. 

Vi anbefaler at servere Umathums Zweigelt til et blandet bræt med skinker, pølser og måske et par skiver ost. Nyd den da også til Wienerschnirtzel, stegt kylling eller til diverse kød- eller svampefyldte pastaretter. 

Vinen kan nydes i ca. 10 år fra høståret.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Svinekød

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.