Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

229.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

Cascina Fontana, Barbera d'Alba 2021

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto

Om produktet

Cascina Fontanas Barbera d’Alba kommer fra markerne Vigna di Castello i Sinio og Vigna del Pozzo i Castiglione Falletto, der begge er beliggende ca. 350 moh og har sydvestlige eksponeringer. Herfra fremstiller Mario en seriøs Barbera d’Alba, der har en umiddelbar appel, men som også er lagringsværdig og udvikler sig smukt i 10+ år.

Barbera har masser af farve, en skøn syrespændstighed, men ikke mange tanniner. Barbera d’Alba er lettilgængelig, og det giver den et bredt publikum. Vinen blødgøres på brugte barriques og har en tiltalende, nuanceret smagsfylde og frugtighed og den er frisk og læskende. Med årene antager den en rundere og meget harmonisk klædedragt, mens vinens frugtsprudlende saftighed er tiltrækningen i dens ungdom.

I gastronomisk henseende roser Mario vinens all round-kvaliteter

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.