Domaine Frédéric Mabileau, Pet' Nath' Chenin Blanc Lunatic Bio 2022

Spar op til 33.45 kr.
Ved 6 stk. 189.55 kr.
Ved 1 stk. 223.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Frédéric Mabileau, Pet' Nath' Chenin Blanc Lunatic Bio 2022

category label Øko

Domaine Frédéric Mabileau, Pet' Nath' Chenin Blanc Lunatic Bio 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Nede på Domaine Mabileau bobler de over af sprudlende amoriner og virkelyst, og nu meddeler de så, at deres mest vellystige vin er blevet ramt af et lyssværd fra en fjern galakse, hvilket har gjort den sindssyg. Så vupti ”. Den let mousserende, let løbende og frem for alt seriøst velsmagende Pet'Nat' fra familien Mabileau, som vi lærte at kende som ”Orgasmic”, er blevet til ”Lunatic”.  

Men vinen er nu som før den Pet'Nat', eller Pet'Nath' med det lille tilføjet "h", som Frédéric Mabileau insisterede på at få med som en lille skjult kærlighedserklæring til sin altid sprudlende hustru Nathalie, da han skabte vinen.

Desværre styrtede Frédéric Mabileau kort før høsten i 2020 ned med sin lille flyvemaskine og døde af sine kvæstelser inden hjælpen nåede frem, og nu er det hans ældste søn Rémy, som alt for tidligt løfter arven, viderefører domænet og næsten borthvisker den inciterende forbindelse mellem forældrene. ”Næsten” forbi det lille ekstra ”h” og ordspillet er bibeholdt.

Petillant Naturele eller Petillant Nathalie. Det vigtigste er, at vinen stråler smukt i den stadig voksende og brogede flok af Pet'Nat' på markedet. Druerne og det terroir, som vinstokkene står i, får lov til at tale uden sminke, og de noter af surdej, rugbrød og overraskende krydderier, som nogen kalder "funkiness", er ikke blevet inviteret med om bord. I stedet handler det om vellystig velsmag, og et udtryk som får en til at tænke på den oplevelse, man får, når man rækker op efter et sollunt knapt modent sommeræble og tager den første sprøde bid mens syrligheden stadig er markant. Let prikkende, herlig aromatisk, saftig, helt tør og trods lav alkohol kærligt omfavnende.

Frugten kommer fra de tidligst plukkede druer på den lille ha. af Chenin des Rouillères i Anjou, som Frédéric og Nathalie Mabileau købte og gentilplantede med udvalgte Chenin Blanc stiklinger tilbage i 2005. Og nu som før er der, som Frédéric altid sagde, tale om så lidt hekseri som muligt: ”Det handler bare om at forene boblernes hellige treenighed, lige som vores bedsteforældre og deres forældre før dem gjorde det. Bare naturligt gær, druernes naturlige sukker og så en masse kærlighed. Voila!”.

Lidt mere specifikt er høsten manuel. Druerne transporteres ned til vingården i små plastkasser og her sker der en soignering af klaserne inde de går direkte i den pneumatiske presse hvorfra den fristløbende most får lov til at sætte sig i op til 48 timer inden gæringen uden fremmede gærstemmer i rustfrit stål får lov til at gå i gang. Herefter tappes vinen på flaske, når alkoholindholdet passerer de 11%, og der stadig er sukker tilbage, hvilket betyder, at den sidste del af gæringen ud over alkohol giver os de livgivende bobler og et behersket bundfald, som til sidst fjernes samtidig med at vinen i januar får sin Champagneprop.

Vinen er hvert år blevet fulgt til dørs af et lille statement og ved lanceringen af denne 4. udgave af vinen havde Nathalie fundet et lille citat fra den italienske model og skuespiller Monica Bellucci, kendt blandt andet fra rollen som alle tiders mest modne Bond Babe: ”Après lʼamour, lʼhomme sʼendort, alors que la femme pense”. (Efter elskovs agten falder manden i søvn mens kvinden ligger tilbage og reflekterer.”  

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.